Barış Parkuru KKTC – Mersin Geçişi ile 1 Eylül 2020’de Yüzülecek

Barış Parkuru KKTC – Mersin Geçişi ile 1 Eylül 2020’de Yüzülecek

Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Master Yüzme Takımı Dünya Barış Gününde, 1 Eylül 2020’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti / Girne – Türkiye Cumhuriyeti Mersin / Taşucu geçişini, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) hakemleri eşliğinde gerçekleştirecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti – Türkiye Cumhuriyeti Mersin / Taşucu kuş uçuşu 90 KM olup Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA-Fédération Internationale de Natation) hakemleri eşliğinde Dünya Barış Gününde (01.09.2020) Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme Takımı tarafından ilk defa denenecek bir parkur olma özelliğine sahip.

Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Master Yüzme Takımı 2019 yılı Dünya Barış gününde (01.09.2019) ilk kez gerçekleştirilen Mersin Taşucu – KKTC Girne geçişinden “Barış Parkuru” sonra tekrar tarih yazarak ve yine ilk kez KKTC Girne – Türkiye Cumhuriyeti Mersin / Taşucu “Barış Parkuru” geçişini gerçekleştirecek.

HÜ Gençlik ve Spor Kulübü (HÜGSK) Derneği’nden yapılan açıklamada ortak hedefin, birlik beraberlik duyguları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti – Türkiye Cumhuriyeti arasının yüzülebilecek kadar yakın olduğunu göstermek ve aynı zamanda FINA hakemleri eşliğinde Cebelitarık Boğazı, Manş Denizi gibi uluslararası yüzülebilecek yeni bir parkur ortaya çıkartmak olduğu belirtilmiştir.

Yeni Uluslararası Yüzme Parkuru: BARIŞ PARKURU 2020

2020 Yılında Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Master Yüzme takımı ile birlikte misafir yüzücülerin de katılacağı etkinliği yine hiç denenmemiş olan KKTC – Türkiye Cumhuriyeti Mersin / Taşucu “Barış Parkuru” geçişi ile taçlandırılacağını vurgulayan HÜGSK Başkanı Hüseyin Kuriş, etkinlikteki amaçlarının dünyada var olan parkurların yanı sıra yeni parkurların da bulunduğunu uluslararası yüzme camiasına göstermek olduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıtan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin misyonunu ortaya çıkartan Uluslararası Turizme açık akredite bir parkur için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti – Türkiye Cumhuriyeti arasında “Barış Parkuru” yüzme parkuru ile bir başlangıç yapmak amaçlanan bu geçiş sırasında 1 Gümüş, 1 Bronz Cankurtaran, 2 Adet dalgıç, 2 adet Genel Cerrah yüzücü olarak bulunacak olup arama kurtarma için dalgıç ve sağlık personeli de yer alacak.

Hacettepe Üniversitesi Master Yüzme Takımı

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni daha önce yüzerek geçen, aktif olarak açık su yüzme yarışlarında derece alan sporculardan oluşan Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme Takımı sporcuları ve diğer yüzücüler 01.09.2020 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Limanından hareketle Türkiye Cumhuriyeti Mersin Taşucu Limanına yüzerek geçecekler.

Doç. Dr. Güneş KİBAR


Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Branş Sorumlusudur.

Prof. Dr. Sadık ERSÖZ


1962 Ankara doğumludur. Genel Cerrahi Uzmanlık eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde almıştır. ABD’de Pittsburgh Üniversitesinde 2 yıl süreyle Organ Nakli, Karaciğer, Safra Yolları Cerrahisi üst ihtisası yapmıştır. Amerika’daki eğitimi sonrasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmalarına devam etmiş ve Ankara Üniversitesinde yapılan ilk karaciğer naklini 1994 yılında henüz bir genel cerrahi uzmanı olarak görev yaparken kadavra vericiden başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

Arnavutluk Cumhuriyetinde ilk böbrek naklini 2007, ilk karaciğer naklini ise 2013 yılında yapmış ve Cumhurbaşkanı Bujar Nishani tarafından 2015 yılında üstün hizmet madalyası ile ödüllendirilmiştir. Avrupa Organ Nakli Cerrahisi Onursal diplomasını alan ilk Türk cerrahtır.

Erman AKKAYA


1965 Ankara doğumludur. 9 Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Mezunu. 28 yıldır Beden Eğitimi Öğretmenliği yapıyor. Sualtı Hokeyi, Sualtı Rugbysi dallarında Türkiye dereceleri bulunuyor. Yüzme ve açık su müsabakalarında çeşitli dereceleri var. Ülkemizi Yurtdışında temsil etti. Cankurtaran ve Dalış sertifikası sahibi.

Temel YAKŞİ


1960 Ankara doğumludur. 1984 Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Türkiye’de önemli inşaat şirketlerinde üst düzey yöneticilik yapmış olan Temel YAKŞİ, 2016 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme Takımı sporcusudur.

Prof. Dr. Aydın YAĞMURLU


1969 Ankara doğumludur. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1993 yılında mezun olarak ‘’Tıp Doktoru’’ unvanını almıştır. Yine aynı fakültede Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Uzmanlığını almış, 2001 – 2003 yılları arasında ABD’de Çocuk Cerrahisi Uzman olarak çalıştıktan sonra yurda dönmüş, 2004 yılında Doçent, 2010 yılında Profesör unvanını almıştır. Yüzme, bisiklet, koşu ve triatlonla aktif olarak ilgilenmektedir. Çeşitli ulusal ve uluslararası yüzme maratonlarında kendi yaş grubunda dereceleri vardır. Son iki yıldır triatlon sporuna yönelik çalışmalarına başlamıştır. 2020 Mart ayında ilk maratonunu Antalya’da koşmuştur. Bilim felsefesi özel ilgi alanıdır. Bu konuda ne bulursa okumaya, düşünmeye devam etmekte ve üretmeye çaba sarf etmektedir. 24 yıllık evli, biri 22 yaşında, diğeri 13 yaşında iki çocuk babasıdır.

Volkan NALBANTOĞLU

1968 doğumludur. Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme takımı sporcusu. Haziran 1978’de yüzmeye başlamıştır. 2009 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme takımı sporcusudur.

Deniz KAYADELEN


Uzman Endüstri Psikoloğu & Danışman, Koç ve Eğitmen. Türkiye’nin en hızlı Master açık su yüzücüsü; kelebek rekortmeni ve Almanya 24 saat yüzme şampiyonu. Kitap yazarı: Out of Our Comfort Zone Robben Island Cape Town Solo geçişi, ilk Türk kadını Oceanman Dünya Şampiyonası, 10 KM Meksika final yüzüşü, Manş Denizi Takım Geçişi, Kuzey Kanalı Takım Geçişi, Rekortmen 200 Kelebek (30-35 yaş), 42.4 km ile 24 saatlik Stuttgart şampiyonu, 15 KM Symi Adası – Datça Yüzme Öncüsü, 10 KM Oceanman Şampiyonu (30-39 yaş), 12x Aquamasters Şampiyonu Aquawoman, 7x Boğaz Yüzme Yarışı Şampiyonu, 4x Çanakkale Maratonu Şampiyonu, 4x Kaş – Meis Maratonu Şampiyonu, 4x 24 Saatlik Yüzme Maratonu Şampiyonu, 3x Almanya Hessen Eyaleti Şampiyonu, 2x Avrupa Şampiyonası (Slovenya, Hollanda), 1x 800 M Almanya Şampiyonu

Zafer ÖZDEM


1960 İstanbul doğumludur. Spor hayatına 14 yaşında, Karate ve Aikido dersleri alarak başladı. Judo da 65 kiloda İstanbul Şampiyonu oldu. 17-24 yaşları arasında Almanya’da yaşarken amatör olarak yüzme sporu ile ilgilendi. 24 yaşında Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra ticaret hayatına atıldı. Hayatının bu döneminde de Atletizm ile ilgilendi. İstanbul maratonlarına senelerce katıldı. Evli ve iki çocuk babası. 2011 senesinden beri Kıtalararası Yüzme Yarışına katılıyor. Her sene düzenli olarak açık su ve havuz yarışlarına katılıyor. Kendi yaş grubunda çeşitli dereceleri bulunmakta. 5 yıl üst üste Meis – Kaş yarışlarına katıldı. 2019 yılında Almanya-Bavyera bölgesi 3000 metre dördüncülüğü var.

Mustafa Şakir BAŞARAN


Sayıştay Uzman Denetçisi, Bağımsız Denetçi ve Yeminli Mali Müşavir, Yazar ve bir çok alanda sertifikaları bulunmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme takımı sporcusu olarak, havuz ve açık deniz yarışlarına katılmaya devam etmektedir.

Nükhet ATILGAN


1974 doğumludur. Yüzme hayatında 12 yaşında Ankara Yüzme İhtisas Kulübünde başladı. Katıldığı yarışlarda yaş grubunda çeşitli dereceler aldı. Tüplü dalış eğitimi aldı. Bu konuda en güzel deneyimi Atlas Okyanusunda Turks And Caicos adası yakınlarında atollere dalışında yaşadı. Aquamasters açık deniz yarışlarına katıldı. Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme takımı üyesi olarak havuz ve  açık deniz yarışlarına katılmaya devam etmektedir. Elektrik Üretim A.Ş.’de iş hayatına devam etmektedir.

Boran KARATAŞ


1978 Ankara doğumludur. Bilgisayar Mühendisi, Çocukluğundan beri yüzmekte. Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Master Yüzme takımı sporcusu. Evli ve 1 oğlu var.

Mehmet Hilmi SOYLU


1977 Samsun doğumludur. Ekonomist – Lokanta İşletmecisi Denize olan sevgisi Su Altına olan merakla birleşince 1997 yılından bu günlere Çanakkale’den Antalya’ya, Mısır’dan, Kıbrıs’tan Malta’ya 300’e yakın dalış yaptı. 2015 yılında geçirdiği kalp krizi sonrası dalış yapmasında sakınca görüldüğünden yüzme sporuna yöneldi. Türkiye’de düzenlenen tüm yarışlara katıldı. Meis – Kaş arasını geçti ve Aquamasters Bodrum yarışında 10K yüzdü. Rusya’da Neva ve Volga nehirlerinde düzenlenen yarışmalara katılıp bayrağımızı oralara taşıdı. Hedefleri İtalya Oceanman 14K, Cebelitarık solo, Manş Takım ve en önemlisi KKTC – Türkiye Cumhuriyeti arasında yüzmek.

— HÜMED Ailesi olarak sporcularımıza bu anlamlı etkinlikte başarılar dileriz. —